A félálarc garantálja a biztonságot

Ennek a terméknek a viselése jól jön az olyan munkaterületeken, amelyeken a káros anyagok jelen vannak és rongálhatják a légzőszerveket. A félálarc puha, tartós anyagból készül. Egyszerűen és gyorsan a fejre rögzíthető. Garantálja a könnyű légzést még abban az esetben is, ha pörgős, nehéz fizikai munkát végez a viselője. Beszerezhet olyan változatot is, aminek a szűrője cserélhető.

Ezt a típust többször lehet használni, mivel csak a szűrőrészt kell cserélni. A szűrőbetétek több variációban kaphatóak. Lehetnek például gáz-, gőz-, vagy részecskeszűrővel ellátva, de ezek kombinációja sem ritka. A félálarc betétek drágábbak, mint az egyszer használatos maszkok, hiszen sokkal jobb szűrést biztosítanak.

A pozitívumai közé tartozik, hogy nem befolyásolja a látómezőt, ráadásul oldalra és lefelé egyaránt tökéletes látást garantál. Néhány helyen azonban a szűrővel ellátott típusokat nem szabad használni. Ilyen például egy alagút, tartály, akna, vagyis minden olyan hely, ami kis légterű és zárt. A félálarc változatok megrendelhetőek az internetes áruházakból.