A diafilm a mai gyerkőcöket is lenyűgözi

Diafilm a jelenkorban
Diafilm a jelenkorban

Az évek során, a mesék is óriási változáson estek át. Amíg néhány éve, a rajzolt, sokszor néma, egyszerű rajzfilmek jelentették a csodák birodalmát a kicsik számára, addig ma az ultramodern technológiákkal előállított animációs filmek varázsolják el a lurkókat.

Azonban a tapasztalat azt mutatja, hogy a régi mesehőseink varázsereje még mindig él és például egy diafilm segítségével a mai gyerkőcök szívébe is be tudják lopni magukat. Hiszen van egy hangulata a kézzel rajzolt figuráknak, képkockáknak, amelyekből mi kell megálmodjuk a történet folyamatát és a szülők vagy olvasni tudó gyermekek szinkronizálhatják azt.

Ahogy régen, a diafilm még ma is remek alapot nyújt egy családi körben töltött estéhez. A felnőttek nosztalgiázhatnak, a kicsik meg betekintést nyerhetnek egy másik mesevilágba, ahol még nem volt számítógép, animáció vagy green screen.

Félreértés ne essék, a modern technológiával sincs semmi baj, csak néha elég valami sokkal egyszerűbb, ezért is van, hogy a diafilm ilyen sok idő után is megtalálható a játéküzletekben.