A bojlis felszerelés három fő része

A bojli horgászat hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy az ember milyen felszereléssel vág neki ennek. A bojlis felszerelés kiegészítőinek megválasztása és optimális összeállítása kulcsfontosságú abban, hogy a horgász a nap végén fel tudjon mutatni valamit, azaz tele legyen a háló halakkal. A bojlis felszerelés egyik legfőbb eleme ugye maga a bot.
A horgászbot kiválasztásakor fontos megfigyelni a méretet, a súlyt és a komfortérzetet egyaránt. Aki nem tud dönteni, nyugodtan választhat egy középkategóriás horgászbotot, ami kezdőknek és középhaladóknak is beválik. Sokaknál a bojlis felszerelés szerves részét képezi a Delphin ARMADA CARP BlackWay 10′ bot.

A behúzós és a partról történő horgászatra is egyaránt alkalmasnak számít ez. Épp ennyire fontos az orsó is. Csakis a nyeletőfékes jöhet szóba. Ami még fontos itt, hogy kiváló fékrendszerrel legyen ellátva. Nem lehet teljes a bojlis felszerelés a rod pod, a swinger és az elektromos kapásjelző nélkül. Az összes kelléket be lehet szerezni az anglingnation.hu oldalon.