A beavatott – A lázadó, avagy egy fiatal harca a társadalmi igazságtalanság ellen

Shailene Woodley, A beavatott - A lázadó című film főszereplője
Shailene Woodley, A beavatott – A lázadó című film főszereplője

A Sci-Fi és a futurisztikus filmek rajongói nyilván örömmel fogadják, hogy Veronica Roth nagy sikerű regénytrilógiájának második része is mozivászonra került A beavatott – A lázadó címet viselve. A történet Tris harcát meséli el a társadalmi rendszer és a megkülönböztetés ellen.

A jövő Chicagójában járunk, ahol a társadalmi rendszer az ember legjellemzőbb tulajdonságai alapján különböző csoportokba sorolja a lakosságot. Tris a Bátrak csoportjának megbecsült tagja, ám ő ott mégsem érzi jól magát, úgy érzi, nem tartozik közéjük.

Ezért néhány barátjával elmenekül, és a Barátságosok táborában találnak menedékre, ám itt sem maradhatnak sokáig. A beavatott – A lázadó izgalmas fordulatokban bővelkedő film, így nem fog unatkozni, aki feláldoz másfél órát az életéből, hogy megnézze ezt a kiváló alkotást.

A beavatott – A lázadó már DVD lemezen is megvásárolható a boltokban, így otthon is kiváló minőségben élvezhetjük az akciódús jeleneteket. Ha kíváncsi vagy a folytatásra, arra sem kell már sokat várni, hiszen jövő tavasszal már a mozikban lesz a trilógia harmadik része is.