Milyen veszéllyel jár az inzulinrezisztencia?

Inzulinrezisztencia

Az egészséges étrendre való áttérés nemcsak akkor szükséges, amikor túlsúllyal küszködünk. Vannak olyan fura betegségek, mint például az inzulinrezisztencia, ami szintén megköveteli a helyes táplálkozást.

Az inzulinszint megnövekedését a vércukorszint instabilitása okozza, a felborult rendszer pedig olyan súlyos következményeket is vonhat maga után, mint például a cukorbetegség. Ráadásul a stressz és az egészségtelen életmód is ronthat a helyzeten.

Az inzulinrezisztencia ugyanúgy előfordulhat a nőknél, mint a férfiaknál. Aki arra gyanakszik, hogy nála is ez a probléma állhat fenn, érdemes elvégeztetnie egy orvosi vizsgálatot. A helyes és egészséges étkezésre pedig az egész család átállhat, hogy ezzel is segítsen az inzulinrezisztencia tüneteitől szenvedő családtag táplálkozási szokásain.

Tévhit, hogy ezzel a koplalás időszaka jönne el. Gazdagon étkezhet továbbra is, csak az élelmiszerek megfontoltabb felhasználására kell odafigyelni. Étkezési tanácsokat az oldalunkon is talál, valamint kalóriaszegény ételrecepteket. Kövessen egészséges életmódot már mától!

Print Friendly, PDF & Email